Debut för Club Clas

I mars 2013 lanserade Clas Ohlson kundklubben Club Clas för privatpersoner. Bara under första året växte klubben med cirka 2 000 medlemmar varje dag. I juni 2014 firade man att en miljon medlemmar eller 10 procent av Sveriges befolkning nu hade ett Club Claskort. I kundklubben ges tre procents rabatt på alla köp, rådgivning och specialerbjudanden på produkter. En av de första kunderna som registrerade sig som klubbmedlem på Club Clas var 39-årige Mats Åkerskog i Norrköping.
– Jag hade ett galleri vägg i vägg med Clas Ohlson och det föll sig naturligt att handla där både till firman och privat. I och med medlemskapet fick jag dessutom bra erbjudanden och rabatter.

Nina Eriksson, Clas Ohlsons dåvarande Sverigechef kommenterade den miljonte medlemmen i Club Clas så här:
– Club Clas ger oss fantastiska möjligheter att skapa än mer värde för våra mest lojala kunder och att bli mer träffsäkra i kommunikationen.

Under 2014 lanserades kundklubben även i Finland. Och två år senare hade det gemensamma antalet medlemmar dubblats till 2 miljoner. Ett tydligt och bra betyg för den tre år gamla lojalitetsklubben. Nina Eriksson kommenterade:
– Det är en fantastisk utveckling för vår kundklubb som vi är mycket stolta över.

Mats Åkerskog har idag inte kvar sitt galleri, men han återvänder fortfarande till Clas Ohlson och har kvar medlemskapet i medlemsklubben.
– Jag har märkt att sortimentet blivit bättre, de är mer säsongsbetonade idag. Det är positivt att butikerna finns inne i stan och att de har bra priser. Jag gillar att de har allt, inte bara en glödlampa utan att man kan köpa allt från armatur till kabel.

Och Club Clas fortsätter att växa. I början av 2018 finns cirka 2,5 miljoner nöjda medlemmar.