Fanklubben klädde Madrid i Clas Ohlsons färger

Våren år 2000 skapade några entusiastiska och inbitna Clas Ohlson-supportrar i Norrköping initiativet Clas Ohlson Fan Club. Under sommaren lanserade de medelålders herrarna, som de kallade sig, en hemsida och lockade likasinnade att ansluta sig till klubben.

– Först var vi bara tre gubbar men efter ett drygt halvår intervjuades jag i Radio Dalarna och sen small det till. En kvinna från Piteå som hette Helen var väldigt engagerad och gjorde ett hästjobb med siten. Vi blev ett tiotal i Norrköping då flera från Socialförvaltningen hakade på och vi träffades ofta och pratade om klubben. Det var ganska kanske lite larvigt men väldigt lekfullt, säger Per-Inge Kjell, en av grundarna av klubben.

På hemsidan kunde man kan tävla om priser skänkta av Clas Ohlson-leverantörer, ta del av nyhetsbrev och bidra med egna synpunkter. Sidan växte lavinartat. För att mota ryktet om att Clas Ohlson bara var ett ”gubbdagis” fanns också fliken Clara Ohlson som vände sig framförallt till kvinnor.

Hur vet man att en person är COF:are? Jag skulle vilja påstå att det första tecknet är en vilja till att hitta lösningar på olika problem man möter i vardagen.

När clasohlsonfan.nu var som störst fanns fler än 10 000 medlemmar. Alla kallade de sig COF:are. Flera personer ur klubben blev uppbjudna under Insjödagen.

– Det kändes som att många i Insjön och flera på företaget tyckte att fanklubben var ett trevligt inslag. Insjödagen var ett väldigt roligt jippo och vi blev uppbjudna på scen. Många av leverantörerna stöttade klubben. Det är länge sen nu men vi hade väldigt roligt i klubben. Bland annat minns jag en tävling då någon klädde en Mirostaty i Madrid med en Clas Ohlson-mössa och vi på forumet gissade vilken staty det var.

När antalet besökare växte som mest skrev en av medlemmarna vid namn Staffan på sajten om hur man kände igen en likasinnad: ”Hur vet man att en person är COF:are? Jag skulle vilja påstå att det första tecknet är en vilja till att hitta lösningar på olika problem man möter i vardagen. Hur löser COF:are detta? Jo, han dyker in i katalogen för att leta reservdelar och finner han dem inte så söker han olika maskiner/verktyg med vars hjälp man kan konstruera egna delar. Han benämner alltid saker vid sitt rätt namn, fostrad som han är av informationstexten i katalogen. Han är alltid hjälpsam, vid sina besök i Clasbutiken hjälper han nykomlingar tillrätta och om så krävs hjälper han till att bära andras kassar. Han engagerar sig fullt ut för Clas på så sätt att han aldrig talar illa om katalogen eller affärsidén”.

Hemsidan försvann under 2006. Minnet av den egna fanklubben stärker dock fortfarande internt. Det säger något om hur mycket kunderna uppskattat Insjöföretaget.