Signature collection, till minne av Clas

I början av juni lanserade Clas Ohlson sitt nya koncept, Signature Collection, med ett antal utvalda specialprodukter för att hylla grundaren Clas Ohlson. Eva Berg, sortimentschef på företaget är den som tillsammans med sitt team tagit fram produkterna.

Hej Eva, varför släpper ni en Signature Collection?
– I år firar Clas Ohlson 100 år och vår historia är full av spännande, smarta och roliga lösningar. Vårt företag är än idag starkt präglat av vår grundare, Clas Ohlson, som var en uppfinningsrik person med bra känsla för vad som behövs i tiden. Vi vill hylla Clas, företaget och våra stamkunder med produkter i tidlös, elegant och unik design och med smart funktionalitet. Designen speglar feststämningen under jubileumsåret och alla produkter har Clas signatur. De är så fina att man kan tänka sig ha dem framme på vardagsrumsbordet.

Eva Berg är sortimentschef på Clas Ohlson och har tillsammans med sitt team tagit fram Signature Collection.

Så hur valde ni ut produkterna?
– Vi började med att läsa på om vår historia, vi besökte vårt museum och intervjuade äldre medarbetare. Snart började särskilda produkter att träda fram. Till exempel en cykel, som kan symbolisera företagets start som cykelverkstad, och en powerbank och solcellskorg – tekniker som inte fanns förr men som fångar Clas stora teknikintresse och finurlighet.

Vilka produkter kommer kunderna få köpa?
–  Den första kollektionen som vi släppte inom Signature Collection är en Limited Edition som kom ut i början av juni. Den består av 14 olika produkter. Några av produkterna i den här begränsade upplagan är även numrerade, som den hopfällbara cykeln och verktygssatsen. Alla saker är väldigt praktiska och många har en humoristisk touch, som ukulelen och planteringsverktygen i guld. Jag gillar också kortleken och kubbspelet. Givetvis är Clas kung i båda spelen. Vi har också typiska Clas Ohlson-produkter i uppdaterad form, som resväskan, hörlurarna, cykelpumpen, skruvdragaren och verktygsbältet.

De första produkterna som släpps i Signature Collection.

Är Signature Collection här för att stanna?
– Signature Collection är ett bra sätt att dela med sig av vår historia och överraska våra kunder. Limited Edition är den första kollektionen vi gör inom ramarna för det. I höst kommer vi att släppa vår andra kollektion, vilket jag ser fram emot att berätta mer om, och det kan även komma fler senare.