Att minnas och föreviga

Att minnas och föreviga1920

Ritbord

Ett ergonomiskt ritbord lät människor redan i början av förra seklet arbeta bekvämt och med hjälpmedel underlätta skapandet. (Från katalog 1926.)

Att minnas och föreviga2000

Sportig engångskamera

En oöm och vattentålig kamera som klarar besök på stranden, fjället och vandringsleder. Den här varianten var utrutstad med framkallningsbar film och klarade plåtningar hela tre meter under vattenytan. (Från katalog 2003.)

Att minnas och föreviga1920

Målarskrin

Proffsigt målarskrin för oljekonstnären från början av 1900-talet. I valnötsskrinet hittades förutom palettkopp 12 tuber färg, sex penslar och ritkol.

Att minnas och föreviga1950

Reporterväska

Mumma för den yrkesverksamma journalisten. Här fanns plats för såväl kamera som anteckningsblock och bläckpenna. (Från katalog 1959.)

Att minnas och föreviga1930

Kontorsgummi

80 gram byrågummi med pensel för den som agerar innan bläcket hunnit torka. Suddgummi och övertäckningsvarianten fick under 1950-talet och skrivmaskinseran jobbig konkurrens av Tipp-ex. (Från katalog 1933.)

Att minnas och föreviga1970

Förstoringsapparat

Med hjälp av förstoringsapparaten kan den flitige fotografen hålla koll på samlingen med negativ och kopiera i olika storlekar. (Från katalog 1978.)

Att minnas och föreviga1920

Pastellkritor

Sedan 1700-talet har barn och konstnärer målat sina konstverk med pulveriserad kalk och färgpulver. Trots att färgen är känslig har konstnärer hyllat dess färgåtergivning. Versioner av Edvard Munchs Skriet är målade som pastell.

Att minnas och föreviga2000

T-shirt med fototryck

Trots att upplösningen inte alltid blir den bästa finns få saker med tydligare budskap. Oavsett om du på bröstet trycker en avbildning av dina barn eller hyllar kollegan som fyller jämnt gör en t-shirt med fototryck jobbet.

Att minnas och föreviga2000

Polaroidkamera

Den snabba framkallningen gjorde Polaroidkameran till en väldigt populär produkt. Den första varianten såldes redan 1948. I dag används tekniken vid festligare tillfällen för att snabbt föreviga minnen från kvällen. (Från katalogen 2002.)

Björn Haid

”Jag tror Clas chockats om han fått veta att vi har fler butiker än Åhlens”

Läs historien om Clas

Paulina Kolm

”Clas Ohlson är kända för att ha smarta och bra produkter.”

Paulina Kolm levererar smartingen App-on-wall till Clas Ohlson.
Läs om samarbetet.