Fixa till i hemmet

Fixa till i hemmet2010

Skruvdragare

De handhållna och lätta skruvdragarna drivs via batteri och är ett måste för hela världens alla hus- och lägenhetsägare. (Från katalog 2015.)

Fixa till i hemmet1990

Verktygslåda

Med verktygslådan får bilreparatörer och hemma­meckare mer ordning på verktygen. Funkar även för lego. (Från katalog 1990.)

Fixa till i hemmet1980

Fönsterkit silikon

För tätning är silikon en mästerlig produkt. Inte nog med att det håller tätt. Silikonet är också följsamt mot andra material. (Från katalog 1989.)

Fixa till i hemmet1920

Slipmaskin

Handdriven slipmaskin med kugghjul. Sattes fast i bordsskivan innan arbetet med smärgelskivan kunde vevas i gång. (Från katalog 1926.)

Fixa till i hemmet1990

Kap- och geringssåg

För kapning och sågning i vinkel av till exempel lister och brädor är geringssågen oslagbar. En investering som underlättar arbetet i jämförelse med manuella varianter. (Från katalog 1998.)

Fixa till i hemmet1990

Slagborrmaskin

Med hjälp av skruvdragaren klarar du av de flesta av hemmets utmaningar. Ja, så länge du inte bor i ett gammalt stenhus. Då är den kraftfullare slagborren ett måste. Den klarar smidigt att ta sig igenom sten, murverk, trä och metall. Om du ska borra i betong är en borrhammare det allra bästa valet. (Från katalog 1990.)

Fixa till i hemmet1920

Skruvmejsel

Skruvmejsel började användas på 1400-talet. I dag har spårvarianter som den på bilden nästan helt utkonkurrerats av bland annat torx. (Från katalog 1927.)

Fixa till i hemmet1930

Plåtsax

Fram till 1800-talets början var plåt ett dyrbart material som enbart hittades på mer exklusiva byggen. Ett kostnadseffektivt material blev plåten först 100 år senare. (Från katalog 1932.)

Fixa till i hemmet1940

Svarv

Hur många brännbollsträn som tillverkats under landets träslöjdslektioner under de senaste 100 åren är helt omöjligt att ta reda på. Men tillräckligt många för att de flesta ska minnas känslan av att se träbiten börja snurra och hur man förde fram verktyget och lät det försiktigt bilda ett mönster. (Från katalog 1942.)

Björn Haid

”Jag tror Clas chockats om han fått veta att vi har fler butiker än Åhlens”

Läs historien om Clas

Paulina Kolm

”Clas Ohlson är kända för att ha smarta och bra produkter.”

Paulina Kolm levererar smartingen App-on-wall till Clas Ohlson.
Läs om samarbetet.