Fixa till i hemmet

Fixa till i hemmet1990

Dremel

Med hastighet som vapen gör multiverktyget Dremel, från uppfinnaren med samma namn, skärandet och slipandet smidigare. (Från katalog 1997.)

Fixa till i hemmet1970

Vinkelslip

Vinkelslipen har sedan 1954, då tyska Flexa släppte den första varianten, varit ett väldigt viktigt verktyg för slip- och kaparbeten. Att Flexa betydde länge helt enkelt att slipa. (Från katalog 1976.)

Fixa till i hemmet1940

Svarv

Hur många brännbollsträn som tillverkats under landets träslöjdslektioner under de senaste 100 åren är helt omöjligt att ta reda på. Men tillräckligt många för att de flesta ska minnas känslan av att se träbiten börja snurra och hur man förde fram verktyget och lät det försiktigt bilda ett mönster. (Från katalog 1942.)

Fixa till i hemmet1990

Kap- och geringssåg

För kapning och sågning i vinkel av till exempel lister och brädor är geringssågen oslagbar. En investering som underlättar arbetet i jämförelse med manuella varianter. (Från katalog 1998.)

Fixa till i hemmet1970

Häcksax

Häcksax finns i manuella varianter utan motor, batteridrivna eller bensindrivna. Varianten på bilden sätter man på sin borrmaskin. (Från katalog 1973.)

Fixa till i hemmet1980

Fönsterkit silikon

För tätning är silikon en mästerlig produkt. Inte nog med att det håller tätt. Silikonet är också följsamt mot andra material. (Från katalog 1989.)

Fixa till i hemmet1930

Skiftnyckel

Under en fängelsevistelse 1922 lät den första svarta världsmästaren i boxning, Jack Johnson, uppfinna en variant av skiftnyckeln. Fängelsestraffet hade han fått för att han ingått äktenskap med en vit kvinna. Tillsammans med svensken Johan Petter Johansson var Jack Johnson en av tre män som fick patent på liknande produkter. De första ritningarna på en skiftnyckel har hittats i Tyskland och är från 1400-talet. (Från katalog 1930.)

Fixa till i hemmet1950

Självsprutande färgburk

Plastfärgen kom till Sverige i mitten av 1900-talet och gjorde det möjligt att spraymåla på de allra flesta material, som glas. (Från katalog 1957.)

Fixa till i hemmet1990

Arbetsbyxa

Med en ordentlig arbetsbyxa och dess garanterat många fickor hittar du skruvarna och slipper fundera på var du egentligen la tumstocken. (Från katalog 1995.)

Björn Haid

”Jag tror Clas chockats om han fått veta att vi har fler butiker än Åhlens”

Läs historien om Clas

Paulina Kolm

”Clas Ohlson är kända för att ha smarta och bra produkter.”

Paulina Kolm levererar smartingen App-on-wall till Clas Ohlson.
Läs om samarbetet.