När det bara behövs

När det bara behövs2000

Spikmatta

Med i katalogen 2009.

När det bara behövs1960

Rattmuff

Innan bilen värmts upp kan det vara bekvämt att ha en varm och go rattmuff för att värma händerna. (Från katalog 1964.)

När det bara behövs1980

Vädur pump

Med en vädur, en hydralisk pump som hämtar energi från ett vattendrag, får du möjlighet att pumpa upp vatten till en högre liggande nivå. Vädurspumpen uppfanns på 1700-talet av fransmannen Joseph-Michel Montgolfier, en person som är mest känd för att 1799 tillsammans med sin bror ha skickat upp en av världens första varmluftsballonger. (Från katalog 1989.)

När det bara behövs1930

Löstagbar krage

En löstagbar krage får personer med tjocktröja att gå från vanliga till ordentliga på ett kick. Dessutom blir det smidigare, mindre att stryka och inte lika varmt. (Från katalog 1931)

När det bara behövs2000

Nackkudde

De första kuddarna som hittats i det antika Egypten var utförda i sten. I jämförelse är de uppblåsbara varianterna guldkorn som förvandlar långresan till en nöjestripp. (Från katalog 2009.)

När det bara behövs1980

Metalldetektor

Efter andra världskriget såldes överblivna metalldetektorer ut och många privatpersoner gav sig ut på skattjakt. I dag är metalldetektorer förbjudna i Sverige, människor får inte leta arkeologiska föremål. Men i Danmark är det en laglig och mycket populär hobby.

I katalogen 1985

När det bara behövs1990

Personvåg hydroscale

Att hålla koll på sin vikt kan vara bra av hälsoskäl. Den här varianten var utrustad med hydraulisk mekanik och gav ”darrfri” klinisk exakthet. (Från katalog 1992.)

När det bara behövs1940

Vägvisare

Det kräver självförtroende att trycka sin egen vägskylt. Men om det finns är det bara fantasin som stoppar. (Från katalog 1947.)

När det bara behövs1930

Motorhuva

En proper mössa för motorcyklister och bakåtlutade cab-chaufförer. I denna praktiska variant var skyddsglasögonen dessutom inbyggda i den stiliga mössan. (Från katalog 1932.)

Björn Haid

”Jag tror Clas chockats om han fått veta att vi har fler butiker än Åhlens”

Läs historien om Clas

Paulina Kolm

”Clas Ohlson är kända för att ha smarta och bra produkter.”

Paulina Kolm levererar smartingen App-on-wall till Clas Ohlson.
Läs om samarbetet.