Ordning, reda och tid

Ordning, reda och tid1950

Diskborste

Dåtidens diskborstar i trä var rena rama smittohärden då smutsen fastnade i träfibrerna. När varianter i plast kom blev diskningen mer hygienisk. (Från katalog 1951.)

Ordning, reda och tid2010

Robotdammsugaren

Rena science fiction för inte så länge sedan men numera ett allt vanligare inslag i svenska hem. Robotdammsugaren, som är en självgående uppladdningsbar dammsugare, utsågs till Årets julklapp av Handelns utredningsinstitut (HUI) 2015. (Från katalog 2013.)

Ordning, reda och tid1950

Slipskarusell

En ordentligt fastskruvad slipskarusell var ett måste för en variationsrik gentleman under 1950-talet. (Från katalog 1958.)

Ordning, reda och tid2000

Lamineringsmaskin

Med lamineringsmaskinens inträde på marknaden kunde folket helt plötsligt själv göra proffsiga diplom, medlemskort och namnskyltar. (Från katalog 2004.)

Ordning, reda och tid1970

Siren

Den elektroniska sirenen såldes med produkttexten: ”med pulserande intensivt Woi Woi Woi-ljud”.

Ordning, reda och tid2010

Diskpropp

Med pigg undertill eller försänkt, diskproppen är en räddare i köket och borgar för miljösmart handdisk. (Från katalog 2011.)

Ordning, reda och tid2010

Städmopp microfiber

Den ljudlösa microfibern har något nästan trolskt över sig när den svävar mot parketten. Dessutom är den så genialt enkel att rengöra. (Från katalog 2012.)

Ordning, reda och tid1930

Skivportfölj

Skivportföljen var för gårdagens dj:ar vad dagens USB-minnen är. Med en snygg portfölj för förvaring av skivorna höjdes coolhetsfaktorn rejält och det blev enkelt att hitta rätt platta. (Från katalog 1931.)

Ordning, reda och tid1930

Skoglans

Med skokräm kan användaren hålla skorna i toppskick länge. Men se till att arbeta upp lite värme för att få bästa blanka slutresultat. (Från katalog 1934.)

Björn Haid

”Jag tror Clas chockats om han fått veta att vi har fler butiker än Åhlens”

Läs historien om Clas

Paulina Kolm

”Clas Ohlson är kända för att ha smarta och bra produkter.”

Paulina Kolm levererar smartingen App-on-wall till Clas Ohlson.
Läs om samarbetet.