Ordning, reda och tid

Ordning, reda och tid2000

Lamineringsmaskin

Med lamineringsmaskinens inträde på marknaden kunde folket helt plötsligt själv göra proffsiga diplom, medlemskort och namnskyltar. (Från katalog 2004.)

Ordning, reda och tid1950

Askkopp

Förr i världen vaar det tillåtet att röka inomhus. Både hemma hos folk och på restauranger. Askkopparna var en trendkänslig inredningsdetalj. (Från katalog 1951.)

Ordning, reda och tid1990

Högtryckstvätt

Högtryckstvätten kom till Europa med de amerikanska trupperna som var stationerade i Västtyskland efter andra världskriget. Principen bygger på en hydromekanisk bearbetning samtidigt som vatten och rengöringsmedel löser smuts och fett. (Från katalog 1992.)

Ordning, reda och tid1930

Skivportfölj

Skivportföljen var för gårdagens dj:ar vad dagens USB-minnen är. Med en snygg portfölj för förvaring av skivorna höjdes coolhetsfaktorn rejält och det blev enkelt att hitta rätt platta. (Från katalog 1931.)

Ordning, reda och tid2010

Robotdammsugaren

Rena science fiction för inte så länge sedan men numera ett allt vanligare inslag i svenska hem. Robotdammsugaren, som är en självgående uppladdningsbar dammsugare, utsågs till Årets julklapp av Handelns utredningsinstitut (HUI) 2015. (Från katalog 2013.)

Ordning, reda och tid1960

Pennhållare

Pennhållaren, som fortfarande finns i många offentliga miljöer, gjorde sig på 1960-talet även bra i hemmakontoret. (Från katalog 1964.)

Ordning, reda och tid1960

Tejp

Det började med kirurgisk tejp på 1800-talet och spred sig till en rad användningsområden. Silvertejp, gaffa­tejp och dubbelhäftande – i dag är det svårt att se en vardag utan tejp.

Ordning, reda och tid2000

Brandvarnare

Numera är det krav på brandvarnare i alla nybyggda bostäder. Det bör finnas minst en per våningsplan och en i varje rum där folk sover och de bör kontrolleras varje månad. (Från katalog 2001.)

Ordning, reda och tid1950

Vaskrensaren

Vaskrensaren är en riktig klassiker som ser likadan ut i dag som för snart 70 år sen! Snacka om tidlös design. (Från katalog 1951.)

Björn Haid

”Jag tror Clas chockats om han fått veta att vi har fler butiker än Åhlens”

Läs historien om Clas

Paulina Kolm

”Clas Ohlson är kända för att ha smarta och bra produkter.”

Paulina Kolm levererar smartingen App-on-wall till Clas Ohlson.
Läs om samarbetet.