Ordning, reda och tid

Ordning, reda och tid2010

Robotdammsugaren

Rena science fiction för inte så länge sedan men numera ett allt vanligare inslag i svenska hem. Robotdammsugaren, som är en självgående uppladdningsbar dammsugare, utsågs till Årets julklapp av Handelns utredningsinstitut (HUI) 2015. (Från katalog 2013.)

Ordning, reda och tid2000

Skinnplånbok

Plånboken har sitt namn från tiden då den var en liten anteckningsbok med skrivplån, det vill säga med blad att skriva på. (Från katalog 2009.)

Ordning, reda och tid2000

Brandvarnare

Numera är det krav på brandvarnare i alla nybyggda bostäder. Det bör finnas minst en per våningsplan och en i varje rum där folk sover och de bör kontrolleras varje månad. (Från katalog 2001.)

Ordning, reda och tid1990

Textilvårdsrulle

Till skillnad mot dagens klädvårdsrullar som oftast är täckta med avrivbar tejp sköljdes den här i vatten och kunde återanvändas hur många gånger som helst. (Från katalog 1993.)

Ordning, reda och tid1930

Skivportfölj

Skivportföljen var för gårdagens dj:ar vad dagens USB-minnen är. Med en snygg portfölj för förvaring av skivorna höjdes coolhetsfaktorn rejält och det blev enkelt att hitta rätt platta. (Från katalog 1931.)

Ordning, reda och tid1980

Kassettkarusell

Kassettbandet, som var ett analogt lagringsmedium för ljud,  hade sin storhetstid 1975–1995. Nya album släpptes direkt på kassett och många spelade in egna blandband från radion, vilka med fördel förvarades i en kassettkarusell.

Ordning, reda och tid1950

Diskborste

Dåtidens diskborstar i trä var rena rama smittohärden då smutsen fastnade i träfibrerna. När varianter i plast kom blev diskningen mer hygienisk. (Från katalog 1951.)

Ordning, reda och tid1930

Strykjärn

Pressjärnet, en järnklump som värmdes direkt i öppen eld, är en gammal uppfinning som tros ha förekommit redan på medeltiden. Det mer moderna, elektriska strykjärnet slog igenom för snart 100 år sedan i USA.

Ordning, reda och tid1960

Kassaskåp

Kassaskåp för inmurning i väggen borgade för säker förvaring av dokument och värdesaker. (Från katalog 1966.)

Björn Haid

”Jag tror Clas chockats om han fått veta att vi har fler butiker än Åhlens”

Läs historien om Clas

Paulina Kolm

”Clas Ohlson är kända för att ha smarta och bra produkter.”

Paulina Kolm levererar smartingen App-on-wall till Clas Ohlson.
Läs om samarbetet.