Ordning, reda och tid

Ordning, reda och tid1950

Vaskrensaren

Vaskrensaren är en riktig klassiker som ser likadan ut i dag som för snart 70 år sen! Snacka om tidlös design. (Från katalog 1951.)

Ordning, reda och tid1930

Strykjärn

Pressjärnet, en järnklump som värmdes direkt i öppen eld, är en gammal uppfinning som tros ha förekommit redan på medeltiden. Det mer moderna, elektriska strykjärnet slog igenom för snart 100 år sedan i USA.

Ordning, reda och tid1910

5 000 kr om året

Bok med praktiska råd och anvisningar för hur de förtjänas. 144 sidor. (Från katalog 1918-1919.)

Ordning, reda och tid2010

Robotdammsugaren

Rena science fiction för inte så länge sedan men numera ett allt vanligare inslag i svenska hem. Robotdammsugaren, som är en självgående uppladdningsbar dammsugare, utsågs till Årets julklapp av Handelns utredningsinstitut (HUI) 2015. (Från katalog 2013.)

Ordning, reda och tid1980

Kassettkarusell

Kassettbandet, som var ett analogt lagringsmedium för ljud,  hade sin storhetstid 1975–1995. Nya album släpptes direkt på kassett och många spelade in egna blandband från radion, vilka med fördel förvarades i en kassettkarusell.

Ordning, reda och tid2000

Brandvarnare

Numera är det krav på brandvarnare i alla nybyggda bostäder. Det bör finnas minst en per våningsplan och en i varje rum där folk sover och de bör kontrolleras varje månad. (Från katalog 2001.)

Ordning, reda och tid1930

Pendelur

På ett pendelur, eller pendyl, reglerar en pendel urets gång. Principen härstammar ända från Galileo Galilei. Ett utsmyckat väggur som det här var standard i vardagsrummen på 1930-talet.

Ordning, reda och tid2000

Lamineringsmaskin

Med lamineringsmaskinens inträde på marknaden kunde folket helt plötsligt själv göra proffsiga diplom, medlemskort och namnskyltar. (Från katalog 2004.)

Ordning, reda och tid1960

Speceriinsats

De vackra speceriinsatserna användes i funkis-köken för torrvaror. I dag är prylarna samlarföremål som ropas in till höga priser på auktioner. Många vill komplettera sitt originalkök. (Från katalog 1965.)

Björn Haid

”Jag tror Clas chockats om han fått veta att vi har fler butiker än Åhlens”

Läs historien om Clas

Paulina Kolm

”Clas Ohlson är kända för att ha smarta och bra produkter.”

Paulina Kolm levererar smartingen App-on-wall till Clas Ohlson.
Läs om samarbetet.