Ordning, reda och tid

Ordning, reda och tid1930

Strykjärn

Pressjärnet, en järnklump som värmdes direkt i öppen eld, är en gammal uppfinning som tros ha förekommit redan på medeltiden. Det mer moderna, elektriska strykjärnet slog igenom för snart 100 år sedan i USA.

Ordning, reda och tid1980

Kassettkarusell

Kassettbandet, som var ett analogt lagringsmedium för ljud,  hade sin storhetstid 1975–1995. Nya album släpptes direkt på kassett och många spelade in egna blandband från radion, vilka med fördel förvarades i en kassettkarusell.

Ordning, reda och tid1950

Askkopp

Förr i världen vaar det tillåtet att röka inomhus. Både hemma hos folk och på restauranger. Askkopparna var en trendkänslig inredningsdetalj. (Från katalog 1951.)

Ordning, reda och tid2000

Lamineringsmaskin

Med lamineringsmaskinens inträde på marknaden kunde folket helt plötsligt själv göra proffsiga diplom, medlemskort och namnskyltar. (Från katalog 2004.)

Ordning, reda och tid1960

Pennhållare

Pennhållaren, som fortfarande finns i många offentliga miljöer, gjorde sig på 1960-talet även bra i hemmakontoret. (Från katalog 1964.)

Ordning, reda och tid1960

Kassaskåp

Kassaskåp för inmurning i väggen borgade för säker förvaring av dokument och värdesaker. (Från katalog 1966.)

Ordning, reda och tid1920

Hänglås

Olika typer av hänglås tycks ha funnits sedan romartiden. Nummerlåset på bilden beskrevs som gediget och säkert. (Från katalog 1929.)

Ordning, reda och tid2010

Städmopp microfiber

Den ljudlösa microfibern har något nästan trolskt över sig när den svävar mot parketten. Dessutom är den så genialt enkel att rengöra. (Från katalog 2012.)

Ordning, reda och tid1930

Skivportfölj

Skivportföljen var för gårdagens dj:ar vad dagens USB-minnen är. Med en snygg portfölj för förvaring av skivorna höjdes coolhetsfaktorn rejält och det blev enkelt att hitta rätt platta. (Från katalog 1931.)

Björn Haid

”Jag tror Clas chockats om han fått veta att vi har fler butiker än Åhlens”

Läs historien om Clas

Paulina Kolm

”Clas Ohlson är kända för att ha smarta och bra produkter.”

Paulina Kolm levererar smartingen App-on-wall till Clas Ohlson.
Läs om samarbetet.