Ordning, reda och tid

Ordning, reda och tid1960

Tejp

Det började med kirurgisk tejp på 1800-talet och spred sig till en rad användningsområden. Silvertejp, gaffa­tejp och dubbelhäftande – i dag är det svårt att se en vardag utan tejp.

Ordning, reda och tid1950

Diskborste

Dåtidens diskborstar i trä var rena rama smittohärden då smutsen fastnade i träfibrerna. När varianter i plast kom blev diskningen mer hygienisk. (Från katalog 1951.)

Ordning, reda och tid1990

Noppborttagare

Håll kläderna fräscha längre och öka deras livslängd med en batteridriven nopp-borttagare. Men kom ihåg att ta av dig plagget om du vill undvika en rejäl luggning. (Från katalog 1990.)

Ordning, reda och tid1980

Präglingsapparat

Präglingsapparat, eller märkmaskin som den också kallas, användes länge bara i butik och industri för att märka varor. Men när den nådde privat bruk slog den igenom på bred front på ett närmast beroendeframkallande sätt. Aldrig har väl hemmen varit så väl organiserade och uppmärkta som under präglingsapparatens storhetstid.

Ordning, reda och tid2000

Brandvarnare

Numera är det krav på brandvarnare i alla nybyggda bostäder. Det bör finnas minst en per våningsplan och en i varje rum där folk sover och de bör kontrolleras varje månad. (Från katalog 2001.)

Ordning, reda och tid1990

Plastdunk

Hopvikbar plastdunk med handtag och kran var perfekt till 1990-talets husvagnssemester. (Från katalog 1990.)

Ordning, reda och tid1960

Kassaskåp

Kassaskåp för inmurning i väggen borgade för säker förvaring av dokument och värdesaker. (Från katalog 1966.)

Ordning, reda och tid1960

Grenuttag

Med en ökad mängd elektroniska prylar i hushållen blev grenuttaget, en serie eluttag monterade på samma dosa, snabbt standard i hemmen.

Ordning, reda och tid1950

Askkopp

Förr i världen vaar det tillåtet att röka inomhus. Både hemma hos folk och på restauranger. Askkopparna var en trendkänslig inredningsdetalj. (Från katalog 1951.)

Björn Haid

”Jag tror Clas chockats om han fått veta att vi har fler butiker än Åhlens”

Läs historien om Clas

Paulina Kolm

”Clas Ohlson är kända för att ha smarta och bra produkter.”

Paulina Kolm levererar smartingen App-on-wall till Clas Ohlson.
Läs om samarbetet.